کالیبره یا کالیبراسیون مانیتور
اهمیت کالیبره بودن مانیتور و استفاده از مانیتور مناسب طراحی
کالیبراسیون؛ واژه ساده اما پیچیده
شما هم برای کالیبراسیون مانیتور خود سراغ ابزار calibrate display ویندوز میروید و از این طریق مانیتور خود را کالیبره میکنید و توقع دارید که خروجی چاپی شما با چیزی که در مانیتورتان میبینید یکی باشد!؟
حال آنکه اصلا کالیبراسیون واقعا چیست؟ تنظیم و ایجاد تغییرات در مانیتور به منظور تطابق نور خروجی با رنگ ها در دنیای واقعی؛ این کاریست که با انجام کالیبراسیون میخواهیم به آن برسیم. هرچند رسیدن به رنگ هایی که در طبیعت میبینیم، تقریبا غیر ممکن است. و این مساله به تفاوت ماهیت نور و رنگ باز میگردد.
چیزی که ما در دنیای پبرامونمان و همچنین از خروجی فایل چاپی میبینیم حاصل بازتاب نور است حال آنکه چیزی که در مانیتور میبینیم حاصل تابش مستقیم نور است. پس طبیعی است که بین این دو تفاوتی هرچند اندک وجود داشته باشد. اما با کالیبراسیون تلاش میکنیم این اختلاف به حداقل برسد.
برای یک کالیبراسیون دقیق نیاز به ابزار رنگ سنج، کارشناس متخصص و البته یک مانیتور حرفه ای داریم. مانیتوری که گستره رنگی وسیعی دارد، استاندارد رنگی AdobeRGB را پشتیبانی میکند. مطمئن باشید عموم مانیتور هایی که به طور معمول از آنها استفاده میکنیم قابلیت کالیبراسیون به صورت حرفه ای را ندارند چرا که از محدوده رنگی یک مانیتور حرفه ای پشتیبانی نمیکنند. این مساله در مورد مانیتور لپ تاپ ها هم صدق میکند.
البته که کالیبراسیون از طریق برنامه COLOR MANAGMENT سیستم عامل ها هم بی اثر نیست، اما این بیشتر راهکاریست تا چیزی که در مانیتور میبینید را به وضوح بیشتری به شما نشان بدهد. پس توقع نداشته باشید با یک کالیبراسیون ساده روی مانیتور های معملی خروجی چاپی کاملا منطبق با آنچه در کامپیوترتان میبیید بدست بیاورید.
صرف داشتن مانیتور حرفه ای کیفیت فایل خروجی شما را بالا نمیبرد، اما اگر بر کیفیت رنگ بسیار حساس هستید مانیتور حرفه ای کالیبره شده ابزار مناسبی برای شماست.